La repressió mai ens tallarà les ales - manifestació amb fets tràgics

Efe i la majoria de mitjans s'inventen els motius de la manifestació d'ahir

Efe i la majoria de mitjans s'inventen els motius de la manifestació d'ahir a Barcelona

La marxa pel dret a la manifestació convocada ahir a Barcelona per una desena d'entitats antirepressives de diferents àmbits de col·lectius socials alternatius de Catalunya fou manipulada per incompetència, ignorància o mala fe d'alguns mitjans de comunicació. Des de Liberinfo hem fet un seguiment de diaris, ràdios i televisions.

Els centenars de manifestants que varen recórrer el carrer Pelai fins a Canaletes, les 200 persones que van baixar les Rambles fins al carrer Ferran i la trentena que van aconseguir arribar fins a la plaça de Sant Jaume, denunciaven les polítiques del Departament d'Interior i la vulneració del dret a manifestació que executen els mossos de manera sistemàtica en contra dels moviments socials, siguin del caire que siguin (okupes, ecologistes, anarquistes, independentistes, sindicalistes, veïnals). Dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja han reconegut aquesta vulneració del dret a manifestar-se amb dues sentències condemnatòries contra el Departament d'Interior. A la marxa hi van assistir una vintena de periodistes, a tots ells i elles se'ls hi va explicar les raons de la protesta, però en pràcticament cap de les cròniques o articles hi apareixen les raons reals de la protesta. La simplificació o manipulació ha estat d'escàndol. La majoria titulen amb i
nformacions referents a una marxa contra la monarquia i en defensa de la crema de fotografies del rei.

El primer mitjà en informar en aquesta línia va ser l'agència EFE i la resta es va limitar a copiar o reproduir el teletip sense contrastar res, o fins i tot contradient el que els seus propis periodistes retransmetien des del lloc dels fets. En les seves edicions d'avui El Periódico, La Vanguardia i El Punt han difós informacions tergiversades, manipulades o fins i tot falses de la manifestació. Només les cròniques en directe, sense passar per cap edició des de les redaccions van explicar ahir el que realment passava. En el cas de TV3, la crònica feta en directe des de Les Rambles fou impecable informativament parlant, les informacions editades posteriorment reproduïen les manipulacions del teletip d'EFE. La Com Ràdio també va donar veu en directe a les raons reals de la protesta.

Informació extreta de elsud.org



Veritablement és una autèntica llàstima la falsedat i corrupció dels mitjans de comunicació. Diuen que vivim en democràcia i en llibertat d'expressió, però continuem veient la censura i mentides, tant per ràdio, televisió, etc. Com mitjans lliures que es suposen que són, haurien de dir les coses de manera clara i concisa, però sobretot mostrar-nos la veritat, no el que a ells els interessa. Dir que la manifestació d'ahir era de joves ultra radicals d'esquerra en contra de la monarquia ven molt més que no pas explicar que era una marxa en contra de les polítiques del Departament d'Interior contra el dret a manifestar-se de diferents col·lectius i entitats socials.

On arribarem? ja a diferents cadenes televisives parlen d'ambients guerra civilistes, però ens hem de preguntar qui ens està enfrontant? La ignorància genera violència, i aquest és el producte que ara ens venen.

Podem veure un petit vídeo a Internet sobre la manifestació i el cercle policial a e-notícies.

Salut germans!

1 comentari:

Camil Ros ha dit...

de bloc en bloc fins la victoria, i la victoria comença per un mateix, no pateixis per la pobra mosca borbonica, les mosques són els barrufets gironins que hi ha de tot, com a tot arreu, comentari tornat i link també.