BELLA CIAO


Ja estem una altra vegada, sempre són els mateixos els qui pateixen, sempre es retalla el mateix sector, si eduquem ignorància aconseguirem feixisme.

La crisi econòmica ja comença a fer-se sentir a Europa; els països apliquen mesures de seguretat, pugen impostos, baixen finançaments... Típic per treure a un país del caos, veritat?

Les lleis que avui dia es pacten i s'aproven, no són per la millora dels territoris, sinó per lligar-se a un càrrec i poder escalfar una cadira; per poder controlar a milions de persones i mantenir un estatus i una fama que només uns pocs l'aconsegueixen.

Aquestes paraules són generals, no hem d'estar condicionats per la fotografia de la manifestació de joves estudiants i universitaris davant la nova llei de retall de l'Educació a Itàlia. Tots els dirigents estan adoptant postures de serietat davant el "crush" econòmic que patim, però postures que giren entorn a popularitzar-se i guanyar adeptes. Pensem i fem allò que millor se'ns dóna fer: "ALCEM LA VEU".

És cert que avui toca parlar d'Itàlia i del dèspota que els mana, però encara que fem una mirada al que està passant al seu context educatiu, comencem a contar quant de temps trigaran els nostres dirigents a prendre mesures semblants, en el fons és igual, a qui l'importa l'educació dels nostres fills? I si no us ho creieu mireu les oposicions d'aquest any a Catalunya. Mireu les tres"M"
Mestres, Metges i Mossos; les úniques places d'oposicions que de moment es faran són les de Mosso d'esquadra, Metges i Mestres s'hauran d'esperar fins el 2010 de moment (pensem que s'ajuntaran dos promocions d'universitaris per a cada vegada menys llocs de treball). Més policia és per sabotejar els futurs actes reivindicatius davant la maleïda crisis?

Tornant a la fotografia i al tema de denúncia que més ens crida de moment, "la nova llei d'Educació Italiana" i el seu retall econòmic, si ja era poc, ara serà menys.

Sempre elsdocents ens em queixat per la falta de fons econòmic i pel poc recolzament social que rebem, però ara que hi podem fer, si el govern gira l'esquena a un eix tan fonamental com és l'Educació, QUE EN PODEM ESPERAR DE LES NOVES GENERACIONS? que són les que en el fons ho patiran. Il Cavalier ja ha deixat clar el seu manifest i la seva fer-ma decisió que el seu mandat és paraula de Déu, i si continuen les protestes la policia n'agafarà les regnes.

El poble es revolta, el poble té fam, el poble demana la llibertat.

Encara és d'hora per saber com acabarà tot això, de moment només ens queda pregar.
Per cert, el partits a l'oposició Italiana fan empenta amb aquestes manifestacions, i de mica en mica el tema EDUCATIU, va canviant de tonalitat i cada vegada està més oblidat, fixem-nos que les primeres denúncies sociels, eren dels docents o futurs docents, ara a aquest no se'ls veu a primera línia de foc, han estat apartats, i els partits de l'oposició amb els seus líders i actors al front de les masses comencen la seva croada personal contra el govern "facciós" de Berlusconi.
Qui promet molt acabarà complint? o només estem veient el canvi d'un dictador per una altre? els que només ensenyen la falç i el martell en el fons ja sabem en majoria el que acaben fent.